Bülten Sıra No: 2011/338
Tekstil ve Hazır Giyim Ürünleri İthalatında Korunma Önlemleri Soruşturması Sonuçlandı
15 Eylül 2011, Perşembe
Tekstil ve hazır giyim ürünleri ithalatına yönelik olarak, 13 Ocak 2011 tarih ve 27814 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2011/1 ve 2011/2 sayılı Tebliğler ile başlatılan korunma önlemleri soruşturması, Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülerek tamamlanmış olup, soruşturma sonucuna ilişkin 2011/2203 sayılı “İthalat Rejimi Kararına Ek Karar”, 15 Eylül 2011 tarih ve 28055 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.
2011/2203 sayılı Karar ekinde yer alan tablolarda gümrük tarife pozisyonu (G.T.P) ve mal tanımı belirtilen maddelerin ithalatında karşılarında belirtilen oranlarda ilave gümrük vergisi alınacaktır.
Avrupa Birliği’ne üye ülkeler ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanmış ülkeler menşeli anılan ürünlerin ithalatında bahsekonu ilave gümrük vergisi tahsil edilmeyeceği gibi Dahilde İşleme Rejimi (DİR) kapsamındaki ithal edilerek işlem görmüş ürün olarak ihraç edilmesi halinde varsa telafi edici verginin hesaplanmasında da bu Karar hükümleri uygulanmayacaktır.
Bu Karar hükümleri; Ek I kapsamındaki eşya için yayımı tarihinde, Ek II kapsamı eşya için Kararın yayımını takip eden 90ıncı gün yürürlüğe girecektir.
Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.