Bülten Sıra No: 2023/5917

Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu ve İkili İş Görüşmeleri Hk.

28 Kasım 2023, Salı

Sayın Üyemiz,

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’ndan (DEİK) alınan bir yazıda, Suudi Arabistan Ticaret Odaları Federasyonu (FSC) tarafından organize edilen Suudi Arabistan özel sektör heyetinin Türkiye ziyareti kapsamında, DEİK/Türkiye-Suudi Arabistan iş Konseyi ev sahipliğinde Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu ve İkili İş Görüşmeleri 04 Aralık 2023, Pazartesi günü 09.00-15.00 saatleri arasında DEİK Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.

Açış konuşmaları, sunumlar ve sektörel toplantıların düzenleneceği İş Forumu'na; gıda, tarım, üretim makinaları, enerji, sağlık, medikal, ilaç, tekstil, turizm, inşaat ve altyapı, yapı malzemeleri, dijital teknolojiler, lojistik ve ulaşım sektörlerinde faaliyet gösteren Türk ve Suudi Arabistanlı firmaların katılım sağlanması beklenmektedir.

Suudi Arabistan mevcut durumda dünyanın en büyük 18. ekonomisidir. Bunun yanı sıra, 2022 yılı verilerine göre 268 milyar USD ihracat ve 152 milyar USD ithalat hacmi ile Körfez bölgesinin önde gelen ticaret ve yatırım merkezlerinden biridir. Körfez ülkelerinin birçoğunda olduğu üzere Suudi Arabistan da “Vision 2030” programı çerçevesinde Suudi Arabistan ekonomisinin sektörel çeşitliliğini artırmak istemektedir ve özel sektör ithalat, toptancılık ve perakendecilik, finans, inşaat, ziraat, madencilik ve hizmet sektöründe yoğunlaşmıştır. Bu anlamda, Vizyon Türk müteşebbislerine mevcut ticari seviyeyi daha yukarı taşımak ve yeni ticaret alanları yaratmak için önemli fırsat ve teşvikler sunmaktadır.

Söz konusu İş Forumuna katılım sağlamak isteyen firmaların DEİK Üye Portalı (deik.org.tr)bağlantısında bulunan kayıt formunu en geç 01 Aralık, Cuma günü saat 12.30'a kadar doldurmaları gerekmektedir.



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.