Bülten Sıra No: 2022/5464

Fas Pazarında Karşılaşılan Sorunlar Hk.

28 Eylül 2022, Çarşamba

Sayın Üyemiz,

Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda, T.C. Dışişleri Bakanlığından alınan yazıya atfen, Rabat Büyükelçimizin, Fas Krallığı Yatırım, Tamamlayıcılık ve Kamu Politikalarını Değerlendirmeden sorumlu Delege Bakanı Mohcine Jazouli ile 6 Eylül 2022 tarihinde bir görüşme gerçekleştirdiği ifade edilmektedir.

Görüşmede, enerji, tekstil, yenilenebilir enerji, tarım, turizm, otomotiv sektörlerinde yatırımların iki ülke için önem arz ettiği, iki ülke yatırım ajansları arasında bir çerçeve anlaşma imzalanarak işbirliğinin geliştirilmesinin yatırımlara büyük katkı sağlayacağı dile getirilmiştir. Yatırım alanındaki işbirliğinin Afrika Kıtasal Serbest Ticaret Bölgesi Anlaşmasının (ZLECA) yürürlüğe girmesiyle birlikte iki taraf için sağlayacağı fırsatlara da değinilmiştir.

Mutabık kalınan hususlar muvacehesinde, karşılıklı ticaret ve yatırım heyetleri düzenlenmesi, ayrıca iki ülke yatırım ajansları arasında bir çerçeve işbirliği anlaşması müzakerelerinde gündeme getirilmek üzere Fas ile iş yapan firmalarımızın karşılaştığı sorunlar ve varsa taleplere dair görüşlerin ekte yer alan sorun bildirim formuyla birlikte 3 Ekim 2022 tarihine kadar ihkibarge@itkib.org.tr   e-posta adresine iletilmesi beklenmektedir.

Ek: Sorun Bildirim Formu



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.