Bülten Sıra No: 2020/4471

TİM-TEB Girişim Evi 2020 2.Dönem Program Çağrıları Hk.

23 Haziran 2020, Salı

Sayın Üyemiz,

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan bir yazıda, İhracatçı Birliklerimizin katkıları ile, İstanbul, İzmir, Bursa, Mersin, Denizli, Gaziantep,Ankara’da faaliyet gösteren TİM-TEB Girişim Evleri ile Erzurum ve Trabzon’da bulunan TİM Girişim Evi’nde, mentorluk ve danışmanlık hizmetleri, girişimci buluşmaları, eğitimler, network etkinlikleri ile 1.000’e yakın girişimciye sağlanan destekler neticesinde, girişimcilerimiz kamu fonlarından 131 Milyon TL, özel yatırım kuruluşlarından 209 Milyon TL olmak üzere toplam 340 Milyon TL seviyesinde yatırım almayı başarmış, 2019 yılında toplam 50 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiş, bugüne kadar 7.200'ün üzerinde kişiyi istihdam etmiştir.

 

TİM-TEB Girişim Evleri çalışmaları kapsamında bu yılın ilk yarısında:

 

1. 1.Dönem Start Up ve Level Up Programları ile TÜBİTAK BİGG Desteği danışmanlık görüşmelerine COVID-19 salgını sebebiyle online ortamda devam edilmiştir. Start Up Programı kapsamında 33 firma ile, Level Up Programı kapsamında 31 firma ile birebir danışmanlık görüşmesi gerçekleştirilmiş, TÜBİTAK BİGG 2. aşamaya seçilen girişimciler ile Etkili Sunum Teknikleri kapsamında online birebir danışmanlık görüşmeleri gerçekleştirilmiştir.

2. İhracatçı teknolojik firmalara yönelik olarak düzenlenen “COVİD 19 Sonrası İçin 3 D Planı Dayanıklılık, Değişim, Dönüşüm” eğitimi İzmir’de Ege İhracatçı Birlikleri ve Mersin’de Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleştirilmiştir.

3. Nisan ve Mayıs aylarında ilk kez online S2C etkinlikleri düzenlenerek TİM-TEB Girişim Evi’nin yenilikçi çözümler sunan teknoloji girişimcileri Oracle ve TOFAŞ’ın teknoloji yöneticileriyle online buluşturularak girişimlerini ve geliştirdikleri çözümleri sunma imkanı tanınmıştır.

4. Girişimcilerimizden sağlık ve medikal sektörlerinde faaliyet gösteren Fizyosoft, Albert Health, Intergen, Bebiller Medikal, Hydrojen Makine, ROB Teknoloji; uzaktan çalışma ortamına dair çeşitli çözümler geliştiren Chomar, Holacon, Jetlink, Arvia, Pir Yazılım, Robomotion, Thread In Motion; ulaşım ve lojistik faaliyetlerinin daha güvenli ve daha az maliyetli olması adına uygulamalar geliştiren Kargom Kolay, Teknar; gıda, turizm, yapay zeka alanlarında Hyyge Foods, Mopisso, Arneca Teknoloji, Gastroclub ve A2 Teknoloji olmak üzere 20’den fazla girişimcimizin COVİD 19 ile mücadelede geliştirdikleri yenilikçi çözümler sosyal medyahesaplarımızdan paylaşılmıştır.

5. Nisan ayından bu yana toplam 10 hafta boyunca; her hafta Perşembe günleri, farklı bir konu başlığında alanında uzman bir konuşmacının katılımıyla sadece TİM-TEB Girişim Evi girişimcilerimizin katılımına açık olarak “TİM-TEB Girişim Evi Video Konferans Buluşmaları” düzenlenmiştir.

 

2020 yılı 2.Dönemi çalışmaları kapsamında ise, hazırlıklara başlanmış olup, yeni dönemde seçilecek girişimcilerin belirlenmesi kapsamında Temmuz ayında Jüri Toplantıları gerçekleştirilecektir. Geçtiğimiz yıl ve 2020 Şubat ayında gerçekleştirilen Jüri Toplantılarında olduğu gibi, Birlik Yönetim Kurulu üyeleri ve Genel Sekreterlik temsilcilerinin de dahil olduğu netleşen toplantı takvimi bilahare iletilecektir.

 

EK:

1. 2020 2.Dönem Start Up ve Level Up Program Başvuru Görseli (3 Sayfa)

2. Duyuru Mail İçerik Metni (1 Sayfa)



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.