Bülten Sıra No: 2020/4256

Polonya & Romanya Tekstil ve Konfeksiyon Sektörel Ticaret Heyeti Hakkında

20 Şubat 2020, Perşembe

Sayın Üyemiz,

 

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nden alınan bir yazıda, ihracatta yeni pazarların bulunması ve dış pazarlardaki payımızın arttırılması amacıyla 14-18 Haziran 2020 tarihlerinde ve Lodz/Polonya ve Bükreş/Romanya’ya yönelik “Tekstil ve Konfeksiyon Sektörel Ticaret Heyeti” programı düzenlenmesi planlandığı bildirilmektedir. Ticaret heyeti programı dahilinde, Ticaret Müşavirliklerimizin de desteği ile tekstil ve konfeksiyon firmaları ile katılımcı şirketlerimiz arasında ikili iş görüşmeleri düzenlenmesi ve sektörle ilgili tekstil perakende alanlarının ziyaret edilmesinin planlandığı belirtilmektedir.

 

Ekte yer alan taslak program çerçevesinde gerçekleştirilecek olan Heyet Programı “2011/1 sayılı Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği’ne İlişkin Tebliğ” kapsamında değerlendirilecek olup, ticaret heyetinin tahmini katılım bedeli kişi başı 1350 USD’dir. (İki kişi katılmak istenmesi durumunda iki kişi için tahmini katılım bedeli toplam 1900 USD’dir.) Katılım bedeli devlet desteği düşülmüş ön destekli olacak şekilde hesaplanmış kişi başı tutar olup, yaşanabilecek artış veya azalışlar katılımcılara yansıtılacaktır. Devlet desteği heyet gerçekleştikten sonra Birlikleri tarafından alınacaktır.

 

Devlet desteğinin hak edilebilmesi için katılımcılarımızın sermaye şirketi olması (şahıs şirketleri desteğe tabi değildir), Birliklerince heyet öncesi ve sonrası talep edilen belgelerin Birliklerine iletilmesi yeterli olacaktır. Heyet organizasyonu ön destekli olduğundan heyetten sonra katılımcılara herhangi bir destek ödemesi yapılmayacaktır. Katılımcı şirketlerden devlet destekli olarak en fazla iki kişi heyet organizasyonuna katılabilmektedir. Heyet organizasyonuna şirketleri adına katılacak olan temsilcilerin mutlaka heyetin düzenlendiği tarihlerde katılımcı şirket ortağı veya şirketin SGK'lı çalışanı olması gerekmektedir. Katılımcı şirket ile organik bağı olan başka bir şirketten SGK'lı çalışan olsa dahi destek kapsamına girmemektedir.

 

Katılım payına dahil olan hizmetler:

• İstanbul – Varşova ekonomi sınıfı (THY) uçak bileti

• Varşova – Bükreş ekonomi sınıfı (LOT) uçak bileti

• Bükreş – İstanbul ekonomi sınıfı (THY) uçak bileti

• İç hatlar - İstanbul gidiş-dönüş ekonomi sınıfı (THY) uçak bileti

• Lodz’da 2 gece, Bükreş’te 2 gece konaklama (4 veya 5 yıldızlı otelde: oda + kahvaltı)

• İkili iş görüşmeleri için gerekli hizmetler, salon kirası, tercüman, tanıtım malzemeleri, tanıtım hizmetleri vb.

• Gerekli tüm transferler

 

Katılım payına dahil olmayan hizmetler:

• Oteldeki ekstra oda harcamaları ve diğer ekstra harcamalar

• Yurtdışı çıkış harç bedelleri ve vize ücretleri

 

Söz konusu ticaret heyetine katılmak isteyen üyelerimizin ekte yer alan formları doğru ve eksiksiz olarak doldurarak en geç 03 Mart 2020 tarihine kadar leylakahraman@gaib.org.tr ; ilkeozkilic@gaib.org.tr ; berivantimur@gaib.org.tr  e-posta adreslerine göndermeleri gerekmektedir.

 

EKLER:

1. Ödeme Bilgileri (1 sayfa)

2. Taslak Program (1 sayfa)

3. Heyet Katılım Sözleşmesi

 

ÖNEMLİ NOTLAR:

* Ödeme dekontları ulaştıktan sonra katılım kesinleşmekte olup, etkinlik kapsamında uçak biletleri kesildikten ve otel rezervasyonları yapıldıktan sonra katılımcıların katılımını iptal etmesi durumunda ücret iadesi yapılmayacaktır.



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.