Bülten Sıra No: 2020/4186

T.C. Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’ın Katılımıyla Litvanya, Estonya ve Letonya Heyet Ziyareti Hakkında

07 Ocak 2020, Salı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’ndan alınan bir yazıda; T.C. Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’ın 28 - 30 Ocak 2020 tarihleri arasında Litvanya, Estonya ve Letonya’ya resmi ziyaretleri kapsamında iş dünyası heyeti ziyareti ve anılan ülkelerde İş Forumları gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.

Anılan yazının devamında; 27 Ocak 2020 Pazartesi günü İstanbul’dan çıkışlı program kapsamında; 28 Ocak 2020 Salı günü Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta, 29 Ocak 2020 Çarşamba günü Estonya’nın başkenti Tallinn’de ve 30 Ocak Perşembe günü Letonya’nın başkenti Riga’da anılan ülkelerin Ekonomi Bakanlarının onurlandırmalarıyla Litvanya-Türkiye İş Forumu, Estonya-Türkiye İş Forumu ve Letonya-Türkiye İş Forumu gerçekleştirileceği, söz konusu forumlara ilgili ülkelerin Bakanlarının yanı sıra önde gelen iş dünyası kuruluşları ve temsilcilerinin katılım sağlayacağı ve tüm İş Forumlarında katılımcı firmalar ile anılan ülkelerdeki firmalar arasında ikili firma görüşmelerin gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Litvanya, biyoteknoloji, bilgi iletişim teknolojileri, fintech, makine ve makine ekipmanları, ağır vasıtalar, otomotiv ve yan sanayi, lojistik, metal işleme, ağaç işleme, mobilya ve kağıt sanayi, tekstil ve hazır

giyim, müteahhitlik ve gayrimenkul, gıda ve tarım (yaş meyve ve sebze), tekstil ve hazır giyim, ormancılık ve orman ürünleri, yenilenebilir enerji ve turizm sektörlerinde ticaret ve yatırım imkânları sunmaktadır.

Estonya’da yüksek kalifiye iş gücü ve teknoloji alt yapısıyla girişimcilik, bilgi iletişim teknolojileri, siber güvenlik, Blockchain, e-ticaret işbirlikleri ve yazılım sektörlerinin yanı sıra, otomotiv yazılımları ve dijitalleşme, lojistik hizmetleri, ağaç ve orman ürünleri, endüstriyel makineler ve elektronik, demir-çelik, gıda, tekstil ve inşaat sektörleri alanlarında önemli fırsatlar bulunmaktadır.

Letonya ile özellikle bankacılık ve finans hizmetleri, ulaştırma ve lojistik, tarım ve gıda(gıda işleme, yaş meyve ve sebze), ormancılık, orman ürünleri ve ağaç işleme, otomobil ve tedarik sanayi, ilaç sektörü ve yaşam bilimleri, bilgi iletişim teknolojisi, metal endüstrisi, inşaat, tekstil, tarım ve kuyumculuk ve sağlık hizmetleri ve turizmi alanlarında işbirliği potansiyeli yüksektir. Letonya hükümeti tarafından geleneksel sektörlerin yanı sıra bilgi iletişim teknolojileri ve yenilenebilir enerji kaynakları alanındaki yatırımlar teşvik edilmektedir.

Türkiye’nin söz konusu ülkeler ile ikili ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve yeni fırsatlar yaratılması açısından önem arz eden İş Forumlarına katılım sağlamak isteyen firmalarımızın, 22 Ocak 2020

Çarşamba günü mesai bitimine kadar aşağıda yer alan başvuru formunu eksiksiz doldurarak başvurmaları gerekmektedir.

Anılan ülkelere seyahat edenlerin geçerli Schengen vizelerinin geçerlilik süresi devam eden pasaportta olması gerekmektedir.

 

 

Katılım formu: https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/1130/14174

 

Ek: Ziyaret taslak programı için tıklayınız.

 

Detaylı bilgi için irtibat kişisi:

Sn. Aycan Damalı, İş Konseyi Koordinatörü (adamali@deik.org.tr; 0212 339 50 74)



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.