Bülten Sıra No: 2019/4082

Türkiye Bangladeş 5. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu(KEK) Toplantısı Hakkında

18 Ekim 2019, Cuma

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan bira yazıda; T.C. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü’nden alınan bir yazıya atıfla, Eş başkanlığı Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy ile Bangladeş Maliye Bakanı Sayın A.H.M Mustafa Kamal tarafından yürütülen Türkiye Bangladeş 5. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu(KEK) Toplantısı’nın 19-20 Kasım 2019 tarihlerinde Ankara’da yapılmasının planlandığı bildirilmektedir.

 

Anılan yazıda devamla, Türkiye-Bangladeş 4.Dönem KEK Toplantısı, 11-12 Kasım 2012 tarihlerinde Dakka’da gerçekleştirildiği belirtilmiştir. 4.Dönem toplantıda imzalanan Mutabakat Zaptı’nın bir örneği ekte sunulmaktadır.

Bu kapsamda, 5. Dönem KEK Toplantısı’na yönelik olarak Bakanlıkça yapılacak hazırlık çalışmalarında yararlanılmak üzere;

-Görev ve yetki alanlarına giren konularda iki ülke arasındaki ilişkiler,

- KEK 4. Dönem Toplantısı Protokolünde yer alan hususlara ilişkin varsa kaydedilen gelişmeler,

- Bangladeş ile ikili ticari ve ekonomik ilişkilerimizde varsa sorunlar ve çözüm önerileri ile KEK5.DönemToplantısı’nda gündeme getirilmesinde fayda görülen konular,

- KEK 5. Dönem Toplantısı sonucunda imzalanması öngörülen Protokolde yer alması talep edilen hususlar (İngilizce ve Türkçe olarak) hakkında bilgi notlarına ihtiyaç duyulduğu bildirilmektedir.

 

Bu çerçevede, ilgili toplantıda gündeme getirilmek üzere konu ile ilgili görüş ve önerilerin en geç 24 Ekim 2019 Perşembe gününe kadar konfeksiyonarge@itkib.org.tr  adresine gönderilmesi gerekmektedir.

 

 

EK:

Türkiye - Bangladeş KEK 4. Dönem Mutakabat Zaptı için tıklayınız.

 



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.