Bülten Sıra No: 2018/3617

Tunisia Business Export Forum Hakkında

18 Ekim 2018, Perşembe

T.C. Dışişleri Bakanlığı İkili Ekonomik İşler Genel Müdürlüğü’nden alınan bir yazıda, Tunus Büyükelçiliğimizden alınan bir yazıya atıfla, Başbakan Yousef Chahed’in de katılım sağladığı bir konferans ile Tunus’a yatırım çekmeyi amaçlayan Kamu-Özel Ortaklığı (PPP) projelerinin kamuoyuna tanıtıldığı bildirilmekte ve temelde dört ana başlık altında derlenen toplam 33 projenin sunulduğu söz konusu konferans konularının enerji, ulaştırma ve lojistik, alt yapı kalkınma ve şehircilik ile bilim ve teknik merkezlerinden oluştuğu bildirilmektedir.

 

Anılan yazıda devamla, Türk girişimcilerinin ilgilenebileceği bazı projelerin bu konferans çerçevesinde tanıtıldığı, Enfida Derin Liman, Sfax Metro Projesi (hafif raylı), yerel yönetimlerin ve büyük belediyelerin atık dönüşüm projelerinin ilgililerin beğenisine sunulduğu, konuşmacı olarak katılan Ürdün Yatırım eski Bakanın da, Ürdün’ün bu konuda ki birikim ve deneyimini anlattığı ve Tunus Yatırım Bakanlığı’nın, yatırımcılarla proje bazında öneri dinlemeye ve bu konuda ciddi yatırım yapmayı planlayan firmalarla münferiden proje bazında müzakere etmeye hazır olduklarını dile getirdiği kaydedilmektedir. Çin, Fransa, İtalya başta olmak üzere bir çok ülkeden yatırımcının da yukarıda sıralanan sınıflarla birlikte telekomünikasyon alanındaki bir çok proje ile ilgilerini ilettikleri belirtilmektedir.

 

Kamu-Özel Ortaklığı (PPP) projeler listesinin ekte yar almakta olup, yatırımcıların beğenisine sunulan 33 proje detayına ise www.tunisiappp2018.tn  adresinden ulaşılmaktadır.

 

EK:

Kamu-Özel Ortaklığı (PPP) projeler listesi

 



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.