Bülten Sıra No: 2018/3557

İran Maku Serbest Ekonomi Bölgesi Tanıtım Toplantısı Hakkında

29 Ağustos 2018, Çarşamba

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’ndan alınan bir yazıda; DEİK / Türkiye-İran İş Konseyi tarafından 6 Eylül 2018 tarihinde saat 15:00’te River Plaza İstanbul’da İran Maku Serbest Ekonomi Bölgesi Tanıtım Toplantısı düzenleneceği ifade edilmektedir. Toplantıya Maku Serbest Bölgesi Genel Müdürü ve üst yönetimi iştirak edecekleri bilgisi verilmektedir.

 

Maku Serbest Bölgesi Türkiye sınırına yakınlığıyla her iki ülke için de üretim yapacak firmalar açısından önemli bir üretim üssü potansiyeli taşımaktadır. Bölgede yatırımcılara önemli vergi muafiyetlerinin yanı sıra, düşük enerji fiyatları ve uygun ücretli işgücü erişimi mevcuttur.

 

Anılan yazının devamında; Maku Serbest Bölgesi yetkililerinin verdiği bilgiye göre; mobilya, giyim, deri ve deri ürünleri, deterjan, bakım ürünleri (makyaj ve güzellik), hijyenik ürünler, gıda, seracılık, lojistik, petrol ürünleri, ambalaj ve turizm sektörlerinde yatırım çekmeyi hedeflediği belirtilmiştir.

 

Bu çerçevede, anılan toplantıya katılmak isteyen firmalarımızın https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/718/11364  linkinden 4 Eylül 2018 tarihine kadar kayıt yapmaları gerekmektedir.

 

 

 

İlgili Kişiler:

Aziz Toprak| atoprak@deik.org.tr | 212 339 5029,

Muhammed Ammash| mammash@deik.org.tr | 212 339 5043



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.