Bülten Sıra No: 2018/3556

Sayın Bakan Ruhsar Pekcan'ın Resmi Ziyareti Vesilesiyle İngiltere'ye Özel Sektör Heyet Ziyareti, 12 Eylül 2018, Londra Hakkında

29 Ağustos 2018, Çarşamba

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’ndan alınan bir yazıda; T.C. Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan’ın, Türkiye-İngiltere JETCO Toplantısı vesilesiyle, 11-12 Eylül 2018 tarihlerinde İngiltere’ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceği ve 12 Eylül 2018 tarihinde her iki ülke bakanlarının katılımıyla “İngiltere-Türkiye İş Forumu” düzenleneceği ifade edilmektedir.

 

İngiltere ile ticaret hacmimizin 2017 yılı itibariyle 16 milyar dolara ulaşmış, 16 milyar dolarlık mevcut ticaret hacminin önümüzdeki birkaç yıl içerisinde 20 milyar dolara çıkma potansiyeli bulunmaktadır. İngiltere’nin ithalatında ilk yirmi ülke arasında yer alan Türkiye’de, 2500’ün üzerinde İngiliz firma faaliyet göstermekte ve AB ülkeleri ortaklı uluslararası sermayeli şirketlerin içinde İngiltere, Türkiye ekonomisinde ikinci sırada yer almaktadır. Bu kapsamda İngiltere, ülkemizin halihazırda önemli ve güçlü bir ekonomik partneri konumundadır. İki ülke ilişkilerini önemli ölçüde etkileyecek olan Brexit süreci öncesinde iki ülke iş dünyaları arasında işbirliğini arttırmak ve geliştirmek için ikili ülke diyaloğunun önemi aşikardır. Anılan ziyarete öncelikli olarak finansal hizmetler, inşaat / altyapı ile üçüncü 2 ülkelerde işbirliği alanlarında faaliyet gösteren firma temsilcilerinin katılımında fayda görülmektedir.

 

Taslak ziyaret programı ekte bilgilerinize sunulmaktadır. İş Forumu’na katılım ücreti 950 TL olup, uçak ve konaklama gibi hizmetler katılımcılar tarafından organize edilecektir. Aşağıdaki web linkinde yer alan katılım formunun 4 Eylül 2018 Salı gününe kadar doldurularak başvuruların ödemeyle birlikte  tamamlanmış olması gerekmektedir.

 

https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/711/11345

 

Ek: Taslak Program



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.