Bülten Sıra No: 2018/3517

Ekonomi Bakanlığı – Dış Talepler Bülteni Hakkında

05 Temmuz 2018, Perşembe

Ekonomi Bakanlığı’ndan alınan bir yazıda, T.C. Ticaret Müşavirlikleri/Ataşeliklerince görev yapılan ülkelerdeki ithalatçı firmalar ve ilgili diğer kurum/kuruluşlar tarafından iletilen Türkiye’den mal alım satım (sektörel ihracatçı ve ithalatçı firma bilgileri) talepleri, işbirliği, fuar ve ihale haberleri olmak üzere güncel dış ticaret fırsatlarının Dış Temsilciliklerimiz tarafından ihracatçı firmalarımızın istifadelerine sunulmak üzere Ekonomi Bakanlığı web portalı ihracat bağlantısında bulunan Dış Talepler Bülteni’nde (DTB) yayınlandığı bilgisi hatırlatılmıştır.

 

Yazıda devamla, Bakanlık web portalı ana sayfasındaki ihracat bağlantısından ulaşılabilen ve kısa yol bağlantısı https://distalep.ekonomi.gov.tr olan söz konusu uygulamaya sadece Dış Temsilciliklerimizce giriş yapılabildiği, ihracatçı firmalarımızın kayıtlı oldukları

İhracatçı Birliği ve vergi numaraları; ihracat yapan tüzel kişiliklerin (şahıs firmalarının) ise kayıtlı oldukları İhracatçı Birliği numarası ve T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak son 6 aylık dış talepleri izleyebildiği ifade edilmiştir.



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.