Bülten Sıra No: 2018/3472

China International Import Expo Milli Katılım Organizasyonu / 5-10 Kasım 2018, Şangay

02 Mayıs 2018, Çarşamba

İMMİB’den alınan yazıda 5-10 Kasım 2018 tarihleri arasında Çin’in Şanghay kentinde düzenlenecek olan China International Import Expo (CHE 2018) fuarına yönelik olarak İMMİB tarafından milli katılım organizasyonu düzenleneceği bildirilmiştir. Tekstil, gıda, tüketici elektroniği, otomobil, yüksek teknoloji içeren ürünler, kişisel bakım ürünleri, ev eşyaları, hizmet sektörü gibi çok geniş bir yelpazede ürün ve hizmetlerin sergileneceği fuar Çin’in ilk ithalat fuarı olma özelliğini taşımaktadır.

 

Yazıda devamla, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jingping’in Mayıs 2017’de düzenlenen “Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu”nda tarihi İpekyolu ticaretini canlandırmak ve bölge ülkelerindeki ticareti geliştirmek amacıyla 2018 yılından itibaren Çin Uluslararası İthalat Fuarı’na ev sahipliği yapacaklarının duyurulduğu belirtilmiştir.

 

Şimdiye kadar 200 ülkenin katılımcı olarak başvurduğu ve 240 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek olan söz konusu fuara milli katılım organizasyonu kapsamında hali hazırda 21 firmanın başvurduğu belirtilmiştir. T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından m2 başına 2.099 TL tutarında desteklenen anılan fuara katılmak isteyen firmalarımız http://www.ikmib.org.tr/tr/cinde-duzenlenen-ilk-ithalat-fuari.html adresinden detaylı bilgiye ulaşabilirler.



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.