Bülten Sıra No: 2018/3445

DEİK Özbekistan ve Güney Kore İş Forumları

09 Nisan 2018, Pazartesi

DEİK’ten alınan yazıda;

 

T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 29 Nisan-3 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek Özbekistan ve Kore’ye resmi ziyaretleri kapsamında; T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ve DEİK organizasyonuyla, Türk işadamları heyeti ziyareti ve anılan ülkelerde İş Forumları düzenleneceği bildirilmektedir.

 

Yazıda devamla, 29 Nisan 2018 Pazar günü İstanbul’dan çıkışlı programları kapsamında; 30 Nisan 2018 Pazartesi günü Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te, 2 Mayıs 2018 Çarşamba günü ise Kore’nin başkenti Seul’de İş Forumları düzenleneceği belirtilmekte olup, Orta Asya’nın en fazla nüfusa sahip ülkesi olan Özbekistan’ın hizmetler sektörü, turizm, tarım ve gıda sanayii, inşaat malzemeleri, gıda işleme ve tarım makineleri, otomotiv ana ve yan sanayii, tekstil, ilaç sanayii, temizlik malzemeleri ve diğer günlük tüketim ürünleri, enerji, kimya sanayii, madencilik ve birçok başka sektörde önemli ihracat ve yatırım potansiyeli barındırdığı ifade edilmektedir.

 

Bu bilgiler ışığında, anılan ziyarete Özbekistan ve Kore ile halihazırda iş yapan, iş yapmayı planlayan ya da yatırım ve ticaret imkanları konusunda bilgi sahibi olmak isteyen firmaların katılımının verimli olacağı belirtilmekte olup, ziyarete katılmak isteyen firma temsilcilerinin https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/651/10611 bağlantısında yer alan katılım formunu 20 Nisan 2018, Cuma günü mesai bitimine kadar eksiksiz doldurmaları gerekmektedir.



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.