Bülten Sıra No: 2018/3430

Türkiye-Rusya İş Konseyi Organizasyonunda Özel Sektör Heyetinin Rostov Ziyareti ve İş Forumu, 19-20 Nisan 2018

29 Mart 2018, Perşembe

DEİK’ten alınan yazıda;

 

Rusya Federasyonu Güney Federal Biriminde Don nehri üstünde yerleşik, coğrafik konumu nedeniyle Kuzey Kafkasya ile diğer bölgeler arasında ulaşım bağlantıları merkezi görevini üstlenen, hem kendi sınırları içerisinde hem de komşu bölgelerde kömür, petrol, doğalgaz, metalurji, makina sanayi, tarım makine ve aletleri imalatı, kimya, tarım, buğday yetiştiriciliği, hayvancılık alanlarının oldukça gelişmiş olduğu Rostov şehrine DEİK / Türkiye-Rusya İş Konseyi organizasyonunda bir ziyaret programının düzenlenmesinin öngörüldüğü bildirilmektedir.

 

Türkiye özel sektörünün, inşaat müteahhitlik, metal işleme, hafif sanayi, lojistik merkezlerin kurulması ve işletilmesi gibi başlıca işbirliği olanakları çerçevesinde ilgisini çekebilecek Rostov Bölgesi hakkında sunumlara http://www.deik.org.tr/contents-fileaction-16668 ve

http://www.deik.org.tr/contents-fileaction-16670  adresli internet bağlantılarından ulaşılabilmektedir.

 

Rostov Bölgesi Valiliği ve Ekonomik Kalkınma Bakanlığı işbirliğinde ve T.C. Novorossiysk Başkonsolosluğumuz destekleriyle 19-20 Nisan 2018 tarihlerinde ekteki taslak programa uygun olarak düzenlenmesi planlanan bahsi geçen ziyarete katılmak isteyenlerin en geç 6 Nisan 2018, Cuma günü saat 18:00’a kadar https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/632/10637 adresli internet bağlantısı üzerinden kayıt yaptırmaları, Rostov’da 2 gece konaklama, havaalanı ve şehir içi transferler, rehber tercüman hizmetleri ve diğer organizasyonel giderlerin dahil olduğu katılım bedeli avans tutarını kayıt sayfasında belirtilen hesaba

yatırmaları gerekmektedir. İstanbul – Rostov – İstanbul uçak biletleri katılımcılar tarafından münferiden temin edilecektir.

 

T.C. vatandaşlarının Rusya’ya girişlerinde vizeye ihtiyaç duyulmaktadır. Bahsi geçen ziyarete katılım teyidi veren katılımcıların pasaport bilgileri DEİK Avrasya Koordinatörlüğü tarafından RF İstanbul Başkonsolosluğuna iletilecek olup, vizesi onaylanan katılımcıların anılan diplomatik misyon temsilciliğine bizzat giderek vize bitiş tarihinden minimum 6 ay geçerli olan pasaportu, yazıcıdan çıktısı alınan ve eksiksiz doldurulan vize anketi (https://visa.kdmid.ru/), vesikalık fotoğraf ve vize ücretini teslim etmeleri gerekmektedir.

 

Ek için tıklayınız.



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.