Bülten Sıra No: 2018/3374

“Yunanistan-Türkiye İş Forumu” ve İkili İş Görüşmeleri, 16 Mart 2018, Gümülcine- Yunanistan

16 Şubat 2018, Cuma

DEİK’ten alınan yazıda;

DEİK/Türkiye-Yunanistan İş Konseyi tarafından, Kuzey Yunanistan Sanayiciler Federasyonu (SBBE) işbirliğiyle, 16 Mart 2018 tarihinde Gümülcine-Yunanistan’da “Yunanistan-Türkiye İş Forumu” ve ikili görüşmeler organizasyonu gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirilmektedir. Anılan etkinliğe T.C. Ekonomi Bakanlığı ve T.C. Tarım Bakanlığı’ndan üst düzey katılım olması öngörülmektedir.

Türkiye ile Yunanistan arasında gerçekleşen ticaretin yaklaşık %70’inin Selanik merkezli Kuzey Yunanistan üzerinden yapıldığı belirtilmektedir. Selanik’in ve Kuzey Yunanistan’ın nüfusunun çoğunluğunun Anadolu kökenli olmasının ve bu nüfusun ülkemize olan ilgisinin ticaretin son 10 yılda misliyle artmasında önemli rol oynadığı ifade edilmektedir. Yunanistan ticari sermayesinin yüzde 60’ının Selanik ve Selanik’in hinterlandı Kuzey Yunanistan ve Balkan bölgesi firmalarınca yönetildiği tahmin edilmektedir. Kuzey Yunanistan başta tarım, hayvancılık ve tekstil olmak üzere Yunan ekonomisinin çeşitli sektörlerinde üretimin ağırlıklı olarak yapıldığı bir bölgedir. Yunanistan’da nadir görülen ağır sanayi kollarının bir kısmı da Kuzey Yunanistan’dadır.

Yunanistan Schengen vize bölgesi dahilindedir, Schengen vizesi olmayan katılımcıların Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği veya İstanbul Başkonsolosluğu vize bölümü ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. Vize işlemleri katılımcıların kendileri tarafından takip edilecektir.

Konaklama konusunda etkinliğin ekli listede yer alan oteller tercih edilebilir. Gümülcine’ye ulaşım katılımcıların kendileri tarafından organize edilecektir.

Taslak programı ekte yer alan söz konusu Forum ve İkili İş Görüşmelerine katılmak isteyen üyelerimizin, katılım teyitlerini https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/590/10362 linki üzerinden 7 Mart 2018 Çarşamba günü mesai bitimine kadar tamamlanmış olmaları gerekmektedir.

Ekler:

Taslak programı indirmek için tıklayınız.

Rodop otel listesini indirmek için tıklayınız.



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.