Bülten Sıra No: 2018/3359

Bazı Tüketici Ürünlerinde Uygunluk Denetimi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı Hk.

09 Şubat 2018, Cuma

Sayın Üyemiz,

 

T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan alınan bir yazıda, Bakanlıklarının sorumluluklarına giren ürün gruplarında gruplarının insan sağlığı, can ve mal güvenliği, çevre ve tüketicinin korunması açısından sahip olması gereken asgari güvenlik koşullarını belirleyen “Bazı Tüketici Ürünlerinde Uygunluk Denetimi Tebliği” (3/5/2016 t. ve 29701 s. R.G.) nin bazı maddelerinde değişiklik yapılmak üzere bir tebliğ taslağının hazırlandığı bildirilmektedir.

 

Bu kapsamda, mevcut düzenlemelere ek olarak, çocuk giysileri, bebek yürüteçleri, bebek hoppalaları, bebek taşıyıcıları ve destekleri, çocuk taşıma araçları, çocuk karyolası ve beşikleri, tekerlekli çocuk arabaları, emzik bağlayıcıları, oyuncaklar,  sıvı içerisinde büyüyen dekoratif ürünler, uçucu gaz içeren balonlar, lazer ürünler gibi günlük hayatta sıklıkla kullanılan ve özellikle bebekler ve çocuklar açısından risk oluşturabilen bazı ürünlerin sahip olması gereken asgari güvenlik koşullarını belirlemek amacıyla hazırlanan ekli “Bazı Tüketici Ürünlerinde Uygunluk Denetimi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı”nın kamuoyu görüşüne açıldığı ifade edilmektedir. 

 

Bu çerçevede, T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na iletilmek üzere, söz konusu Taslakla ilgili görüş vermek isteyen üyelerimizin, 15.02.2018 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar, ekli Görüş Formu’nu doldurarak Genel Sekreterliğimize ( konfeksiyonarge@itkib.org.tr ) iletmesi yeterlidir. 

Ekler:

Görüş Değerlendirme Formunu indirmek için tıklayınız.
Uygunluk Tebliğ Değişiklik Taslağını indirmek için tıklayınız.



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.