Bülten Sıra No: 2018/3358

Türkiye-ECOWAS Ekonomi ve İş Forumu, 22-23 Şubat 2018

07 Şubat 2018, Çarşamba

DEİK’ten alınan yazıda;

 

T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, DEİK ve ECOWAS arasındaki İşbirliği Anlaşması kapsamında; 22-23 Şubat 2017 tarihleri arasında Hilton İstanbul Bomonti Otel ve Kongre Merkezi’nde “Türkiye-ECOWAS Ekonomi ve İş Forumu’’ gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

 

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), Afrika kıtasının batısında yer alan 15 devlet tarafından, üye ülkeler arasında ekonomik ve siyasi işbirliğini geliştirmek amacıyla 28 Mayıs 1975 tarihinde Nijerya’nın Lagos şehrinde kurulmuştur. Daha sonra Yeşil Burun Adaları 1996’da üye olurken, Moritanya 2000 yılında üyelikten ayrılmıştır. Örgüt’ün hâlihazırda Benin, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Gambiya, Gana, Gine, Gine Bissau, Liberya, Mali, Nijer, Nijerya, Senegal, Sierra Leone, Togo, Yeşil Burun Adaları (Cape Verde) olmak üzere 15 üyesi bulunmaktadır.

 

Ülkemizin T.C. Abuja Büyükelçiliği kanalı ile 2015 yılı Mayıs ayı itibari ile Gözlemci statüsü ile üye olduğu Topluluk, Afrika’da 6,1 milyon km2’lik bir coğrafi alanı ve yaklaşık 300 milyonluk nüfusu kapsamaktadır.

 

T.C. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, DEİK Başkanı Nail Olpak ve ECOWAS Komisyonu Başkanı Marcel A. De Souza’nın yanı sıra ECOWAS üyesi ülkelerden Bakanların konuşmacı olarak yer alacağı etkinlik kapsamında "Türkiye ile ECOWAS üyesi ülkeler arasındaki ekonomik ortaklığın derinleştirilmesi" ana teması ile karşılıklı ticari ve yatırım fırsatlarının değerlendirileceği paneller ve ikili iş görüşmeleri düzenlenecektir. Bahsekonu Forum, ECOWAS ülkelerinden gelecek özel sektör temsilcilerinin Türk meslektaşları ile bir araya gelerek ticari işbirlikleri geliştirmesini, birlikte üretmeyi ve üretilen ürünlerin üçüncü ülkelere satışını hedefleyen yeni ortaklıkların kurulmasına olanak sağlayacaktır.

 

Anılan etkinliğe ilişkin taslak program ve katılım koşulları www.tebforum.org web adresinde yer almakta olup; etkinlik katılım bedeli DEİK üyesi firmalar için 375 TL, DEİK üyesi olmayan firmalar için 475 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca, ürün ve hizmetlerini tanıtmak isteyen firmalar için “Destekçi” sponsorluğu kapsamında tanıtım standı imkanı sağlanacak olup, sponsorluk dosyası ekte yer almaktadır.

 

Ek için tıklayınız.



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.