Bülten Sıra No: 2018/3353

1. Katar Uluslararası Ürün Fuarı

06 Şubat 2018, Salı

Ege İhracatçı Birlikleri’nden alınan yazıda;

 

Doha/Katar’da 8-11 Nisan 2018 tarihlerinde Doha Exhibition and Convention Center (DECC)’de ilk kez düzenlenecek olan “Uluslararası Ürün Fuarı”na Türkiye milli katılım organizasyonunun düzenlenmesi hususunda TC. Ekonomi Bakanlığı’nın Ege İhracatçı Birlikleri’ni görevlendirdiği bildirilmektedir.

 

Söz konusu fuara yalnızca 5 Haziran 2017 tarihinde komşuları tarafından Katar’a karşı uygulanmaya başlanan ambargo sonrasında Katar’a destek olan ülkeler (Türkiye, Cezayir, Azerbaycan, Irak, Kuveyt, Fas, Umman, Tacikistan, Pakistan ve Tunus) davet edilmiş olup, Katar Başbakanı ile Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı tarafından fuara ilişkin davet mektuplarını bizzat adı geçen ülkelerdeki muhataplarına iletilmiştir.

 

Katar Devleti tarafından organize edilen bir etkinlik olması nedeniyle katılımcı firmalara gümrükleme, nakliye vb. konularda kolaylıklar sağlanacak ve fuarın metrekare fiyatı oldukça düşük tutulacak olup; bu sebeple, mümkün olan en fazla sayıda firmanın katılımı beklenmektedir. Fuarın metrekare fiyatları ve tahsis edilecek alan bilgisi tarafımıza iletilince firmalarımızla paylaşılacak olup; fuara tarım, gıda, sanayi ve taşımacılık sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların özellikle katılımları beklenmektedir.

 

Söz konusu fuar ile ilgilenen firmaların, en geç 07 Şubat 2018 tarihine kadar https://uye.eib.org.tr/BasvuruFormu/FormGosterme01.Asp?FormId=290F4A0A14BC446 linkinde yer alan ön talep formunu doldurmaları gerekmektedir.

 



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.