Bülten Sıra No: 2018/3351

T.C. Başbakanı Sayın Binali Yıldırım‘ın Belarus Ziyareti Kapsamında Özel Sektör Heyet Programı ve Türkiye – Belarus İş Forumu, 15 Şubat 2018, Minsk

05 Şubat 2018, Pazartesi

DEİK’ten alınan yazıda;

 

T.C. Başbakanı Sayın Binali Yıldırım’ın Belarus resmi ziyareti kapsamında, 15 Şubat 2018 tarihinde Minsk’e özel sektör heyet ziyareti düzenleneceği bildirilmektedir.

 

Bahse konu ziyaret programına ve aynı gün iki ülke Başbakanlarının teşrifleri ile gerçekleştirilecek olan Türkiye – Belarus İş Forumu’na Belarus’un kamu kurumları, önde gelen sanayi işletmelerinin yetkilileri ve özel sektör temsilcileri katılacaktır.

 

Tarım, otomotiv sanayii, kimya ve petrokimya, metalurji, tekstil, makine, gıda sanayii, ağaç işleme ve mobilya, ilaç endüstrisi, otomobil yedek parça, buzdolapları ve soğutucu ekipmanlar, sentetik iplik imalatı alanında dünyanın önde gelen üreticileri arasında yer alan Belarus gıda ve tarım ürünleri ihtiyacının yüzde 90’dan fazlasını kendi üretimi ile karşılamaktadır. Ülkede geleneksel sektörlerin yanı sıra, bilgi teknolojileri ve bilişim sektörü de büyük gelişme kaydetmiştir. Dünya genelinde çok yaygın kullanılan Viber, 100 milyondan fazla abonesi bulunan World of Tanks ve birçok diğer uygulama ve online platformun geliştirildiği Belarus, Birleşmiş Millet Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından yayınlanan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Gelişmişlik Endeksi’nde 176 ülke arasında 32’nci sırayı almaktadır. Bankacılık ve finansa hizmetler, turizm, tekstil ve hazır giyim sektörlerinde de önemli pazar olanakları mevcuttur.

 

Belirtilen Minsk özel sektör heyet ziyaretine iştirak etmek isteyen firma ve kurum temsilcilerinin 9 Şubat 2018 Cuma günü saat 18:00’e kadar https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/579/10229 internet bağlantısında yer alan formu eksiksiz doldurarak, kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

 

Seyahat özel uçakla gerçekleştirilecek olup, ziyaret programı ekte yer almaktadır. Türkiye – Belarus İş Forumu’nun ayrıntılı programı kayıt yaptıran şirket ve kurum temsilcilerine ayrıca iletilecektir.

 

Belarus’ta uygulanan güvenlik önlemleri ve etkinlik hazırlıkları çerçevesinde katılımcıların kimlik bilgileri ve vesikalık fotoğrafları tek seferde muhatap kurum olan Belarus Ticaret ve Sanayi Odası’na iletilmektedir. Bu çerçevede, katılım müracaatlarının yukarıda belirtilen süre içerisinde yapılması büyük önem taşımaktadır.

 

Ek için tıklayınız.

 



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.