Bülten Sıra No: 2018/3347

Irak Yatırım Forumu / 13-14 Şubat 2018

05 Şubat 2018, Pazartesi

TC. Ekonomi Bakanlığından alınan yazıda;

 

Kuveyt’te 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Irak’ın yeniden imarı ve kalkınması etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek uluslararası konferansa katılmak isteyenler için http://kuwaitchamber.org.kw/KICRI bağlantısının kullanıma açıldığı belirtilmektedir.

 

Aynı yazıda devamla Irak’ın fizibilite çalışmaları ve lisansları hazır durumda bulunan 85 Milyar Dolar büyüklüğünde 60 proje listesinin daha detaylı versiyonuna ise http://kuwaitchamber.org.kw/KICRI/resources/Projects_Iraq_e.pdf adresinden erişilebileceği bildirilmektedir.

 

Bununla beraber, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat ZEYBEKÇİ tarafından 01/02/2018 tarihinde kabul edilen Irak Planlama Bakanı ve Ticaret Bakanı Vekili Dr. Salman ali AIJUMAILI ile yapılan görüşmede, Kuveyt’te düzenlenecek ırak’ın Yeniden İmarı ve Kalkınması Konferansına vurgu yapıldığı belirtilmektedir. Misafir Bakan tarafından, Irak’ın güvenlik riskinin minimize edildiği, önümüzdeki dönemde ivedilikle ırak’ın ihtiyaç duyduğu projelerin hayata geçirilmesine başlanacağı, Türk firmalarını da bu süreçte Irak’ta görmek istedikleri, ayrıca söz konusu konferansın kendilerin açısından büyük önem arz ettiği ve Kuveyt’teki etkinlikte de Türk firmalarının aktif katılımından memnuniyet duyulacağı hususlarına vurgu yapılmaktadır.

 

Söz konusu etkinliğe katılmayı düşünen üyelerimizin en geç 06/02/2018 tarihine kadar isim ve iletişim bilgilerini Genel Sekreterliğimizin konfeksiyonarge@itkib.org.tr adresine iletmeleri gerekmektedir.

 



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.