Bülten Sıra No: 2017/3228

Dolandırıcılık

08 Kasım 2017, Çarşamba

TİM’den alınan bir yazıda, T.C. Ekonomi Bakanlığı Cidde Ticaret Ataşeliğinden alınan bir yazıya atfen, son zamanlarda Suudi Arabistan’da bir kamu kuruluşu olan Arriyadh Development Authority ve büyük bir özel sektör firması olan Abudawood Trading Company adı kullanılarak yapılmaya çalışılan dolandırıcılık faaliyetleri konusunda çok sayıda şikayet alındığı bildirilmektedir.

 

Yazıda devamla, dolandırıcılığın; Arriyadh Development Authority’den bir ihale kazandınız ve kurum nezdinde akreditasyon işlemleri için ödeme yapmanız gerekiyor şeklinde veya Abudawood firmasından alınan yüklü bir sipariş için gerekli masrafların talep edilmesi şeklinde gerçekleştiği belirtilmekte ve dolandırıcılık şebekesinin özellikle ülkemizdeki ihracatçı firmalarımızı hedef aldığı, Türkiye’de irtibata geçtikleri firmalarımızdan bu ön ödemeleri tahsil ettikten sonra ilgili firmalarımızla iletişimi kestikleri ifade edilmektedir.

 

Cidde Ticaret Ataşeliğince iletilen bahse konu dolandırıcılık faaliyetinde kullanılan doküman ve görseller yazımız ekinde iletilmektedir. Bu dosyalarda verilen adres ve iletişim bilgilerinin gerçeği yansıtmadığı Ataşeliğimiz tarafından tespit edilmiş olup, bu firmalara ait gerçek web sitelerinin de aldatıcı olarak kullanılabildiği, fakat firmalarımızla irtibata geçen kişilerin genelde ilgili firmaları temsil etmeyen dolandırıcı nitelikli kişiler olduğu belirtilmektedir.

 

Arriyadh Development Authority kurumunun doğru bilgi alınabilecek gerçek websitesi, http://www.ada.gov.sa/ada_e ve Abudawood firması ile ilgili doğru bilgi alınabilecek gerçek websitesi, http://www.abudawood.com/abudawood/ şeklindedir.

 

Bilgilerinizi rica ederiz.

 

 

Ek: Dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanılan doküman ve görselleri (Abudawood, ADA Registration Application Form, ADA01, ADA02, Approved Invoice Tarhan, ve E-mail) indirmek için tıklayınız.



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.