Bülten Sıra No: 2017/3218

Mali Uluslararası Sanayi Fuarı 2018

27 Ekim 2017, Cuma

Uludağ İhracatçıları Birliğinden alınan bir yazıda, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı’ndan alınan bir yazıya atfen, Bamako/Mali‘de ilk kez düzenlenmesi öngörülen “Mali Uluslararası Sanayi Fuarı”na ülkemizin onur konuğu olarak davet edildiği ve söz konusu etkinliğin gerek Mali ile gerekse Afrika’da yer alan Mali’ye komşu ülkelerle gelişmekte olan ticari ilişkilerimiz açısından önem taşıdığı ifade edilmektedir.

 

Yazının devamında, 2018 yılının Mart ayında düzenlenecek Mali Uluslararası Sanayi fuarına Türkiye Milli Katılım organizasyonu Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından yapılacağı belirtilmektedir.

 

Ülkemizin Mali ile olumlu seyreden ilişkileri ışığında, ihracatçılarımız ve yatırımcılarımızın anılan fuara katılmasının, Mali ile ikili ticari-ekonomik ve yatırım hizmetleri (inşaat, altyapı, sağlık, lojistik) alanlarında yatırıma ihtiyacı olan, Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) üyesi olması nedeniyle Batı Afrika’da 15 ülkeden oluşan yaklaşık 300 milyonluk bir havzaya gümrüksüz ulaşma olanağı sağlayan bu ülkede yatırımcılarımız bakımından göz ardı edilemeyecek cazip bir imkân sunacağı değerlendirilmektedir.

 

Mali Uluslararası Sanayi Fuarına milli katılım kapsamında katılacak olan firmalarımız T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından 2017/4 sayılı karar kapsamında sağlanan teşviklerden yararlandırılacaklardır. Bu kapsamda Bakanlık tarafından belirlenerek web sayfasında ilan edilen; yer kirası, nakliye, ulaşım ve standa ilişkin giderlere karşılık olarak katılımcıya m² bazında ödenecek tutarın oranı %50 olup, üst limit 50.000.-Türk Lirası’dır.

 

Başta tarım ürünleri işleme sanayi, pamuk işleme, su ürünleri işleme, inşaat malzemeleri, tüketim malları, madencilik, sağlık, lojistik, altyapı, enerji olmak üzere her sektörden katılım önerilmektedir. Fuara katılmak isteyen firmalarımızın online başvuru formunu https://goo.gl/KwK3s3 doldurmaları rica olunur. Türkiye’nin onur konuğu olduğu fuara katılım teyitlerinizin ivedilikle yapılması organizasyon açısından önem taşımaktadır.

 

Katılımcı ücretinin belirlenebilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Ücret bilgileri başvuru yapan firmalara bilahare iletilecektir.

 

Bilgilerinizi rica ederiz.

 

Online başvuru linki: https://goo.gl/KwK3s3

Ayrıntılı bilgi için :

 

BİRGÜL POLAT /Şube Müdürü

E-posta: olmezb@uib.org.tr

Tel: 0224-2191019 Faks: 0224-2191099

 

ASLIHAN TURAN/ Uzman Yardımcısı

E-posta: turana@uib.org.tr  

Tel: 0224-2191000/ Dahili 1914

 

BURAK TANER/Proje Sorumlusu

E-posta: tanerb@uib.org.tr

Tel: 0224-2191000/ Dahili 1906



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.