Bülten Sıra No: 2017/3124

Kamerun-Ekvator Ginesi Ticaret Heyeti Programı, 24-30 Eylül 2017

29 Ağustos 2017, Salı

DEİK’ten alınan yazıda;

 

DEİK organizasyonu ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliğinde 24-30 Eylül 2017 tarihleri arasında Kamerun ve Ekvator Ginesi’ne yönelik bir ticari heyet programı düzenleneceği; Yaounde, Douala ve Malabo şehirlerini kapsayacak ziyarette; ikili iş görüşmeleri, Türkiye-Kamerun ve Türkiye-Ekvator Ginesi İş Konseyleri Ortak Toplantıları ve kurum ziyaretlerinin gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü belirtilmektedir.

 

Kamerun yaklaşık 30 milyar ABD Dolarlık GSMH ile Orta Afrika’nın en büyük ekonomileri arasında yer almaktadır. Coğrafi konumu itibari ile Orta Afrika’nın giriş kapısı olan Kamerun’un yıllık ihracatı 6 Milyar ABD Doları, ithalatı ise 7 Milyar ABD Doları olmak üzere toplam ticaret hacmi 13 Milyar ABD Doları civarındadır. Kamerun’unda inşaat sektöründe; ulaşım altyapısı, tarım, sağlık ve eğitim alanlarına yapılan kamu yatırımları sayesinde büyüme gözlenmektedir.

 

Ülke nüfusunun yaklaşık %70’i geçimini tarımsal faaliyetlerden temin etmektedir. Tarımsal üretim temel gıda ihtiyacını karşılamak ve ihracat geliri elde etmek amacıyla yapılmaktadır. İhracata yönelik olarak üretilen başlıca tarım ürünleri; kakao, kahve, pamuk, muz ve kauçuktur.

 

Gıda ihtiyacının büyük bölümünü Kamerun’dan ithal eden Ekvator Ginesi’nde, tarım sektörü GSYİH’dan yaklaşık olarak %3,4 pay almaktadır. Kahve, kakao, pirinç, tatlı patates, manyok, muz, palm çekirdeği en çok yetiştirilen ürünlerdir. Hayvancılık ve balıkçılık da önemli tarımsal faaliyetlerdendir. Ekvator Ginesi’ni 2020 yılına kadar gelişen ekonomi haline getirmeyi hedefleyen Ulusal Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Planı’nın ilk aşamasının uygulanması dahilinde gerçekleştirilen yeni yolların yapımı, mevcut yolların bakımı, hava alanlarının yenilenmesi, limanların genişletilmesi içme suyu ve enerji alanlarında pek çok altyapı

yatırımlarının yapılması, yeni yerleşim yerlerinin kurulmasına yönelik kentlerdeki konut projeleri inşaat sektörünün canlı kalmasını sağlamaktadır. Bu hususta; ülkede ekonomik büyümeyi ve istihdamı artırmak için yabancı sermaye yatırımları teşvik edilmektedir. Kar, kar payı, sermaye, dış borç anapara ve faiz ödemelerinin yurtdışına transferinde kısıtlama bulunmamaktadır.

 

Bu bilgiler eşliğinde taslak programı ekte yer alan söz konusu ziyarete katılmak isteyen üyelerimizin, http://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/452/9034 linkinde yer alan başvuru formunu doldurmaları ve 05 Eylül 2017 tarihi mesai bitimine kadar ziyarete ilişkin ödemeyi (Ekonomi Sınıfı Uçak Bileti, Paket Program, Ön Avans Bedeli 1.500 Dolar) gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

 

Detaylı bilgi için DEİK ile iletişime geçilmesi gerekmektedir: İrem Develioğlu, İş Konseyleri Koordinatör Yardımcısı, E-posta: africa@deik.org.tr , Tel: 0212 339 50 70

 

Katılım Koşulları:

 

1. Başvuru formunun doldurulurken web tarayıcısı olarak Google Chrome kullanılması önemle rica olunur.

2. DEİK paket ön avans program bedeli 1.500 ABD Dolarıdır. Paket programa dahil hizmetler: İstanbul-Yaounde ve Douala-İstanbul biletleri, Douala-Malabo gidiş-dönüş biletleri, konaklama, ara transferler ve çalışma yemekleri.

3. Ödeme seçenekleri, formu doldurduktan sonra ekrana gelecektir. Ödeme hesaba havale veya online olarak kredi kartı ile yapılabilmektedir.

 

Banka Adı : TÜRKİYE İŞ BANKASI BEYOĞLU ŞUBESİ (1011)

Hesap Adı : DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU / AFRİKA

Swift : ISBKTRISXXX

IBAN : TR21 0006 4000 0021 0113 3146 38 USD

 

4. Başvuru ve ödemeler için son tarih: 5 Eylül 2017, Salı

5. Ödeme esnasında bilgiler eksiksiz girildiği takdirde, makbuzunuz tarafınıza gönderilecektir.

6. Havale yoluyla ödeme yapıldığı takdirde, ödeme dekontlarının DEİK’e (İrem Develioğlu, africa@deik.org.tr) iletilmesi rica olunur. (Kredi kartı ile ödeme yapıldığında bu işleme gerek yoktur)

7. Katılımcıların, 5 Eylül 2017 tarihine kadar başvurularını iptal etmeleri durumunda, ön avans ödemelerinin iadesi mümkün olacaktır.

 

Vize Alım Süreci:

• Kamerun Vizesi: İstanbul Fahri Konsolosluğu’ndan alınacaktır. (Vize ücreti 300 TL olup paket ücrete dahil değildir. Garanti Bankası TR 82 0006 2000 4250 0006 6436 57 hesap numarasına ödeme yapılması, ödemeye ilişkin dekontun vize başvurusuna götürülmesi önem arz etmektedir.)

 

Gerekli evraklar:

– Başvuru Formu

– 2 Adet Fotoğraf

– Sarıhumma Aşı Karnesi

– Kurumumuz tarafından katılımcılara iletilecek Vize Destek Yazısı

– Vize ücretinin ödenmesine ilişkin dekont

 

 

A: Halkalı Merkez Mahallesi Basın Ekspres Yolu No:9, Kat :7 NO: 64 34000 Küçükçekmece/İstanbul

T: +90 212 676 01 28

E-Posta: ozlemkozbay@nefista.com.tr

 

• Ekvator Ginesi Vizesi: Ülkeye girişte alınacaktır. Ziyaret öncesinde katılımcıların başvuru yapmasına gerek

olmamaktadır.

 

Ek - Taslak Programı



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.