Bülten Sıra No: 2014/1946

DEİK Türkiye-ABD İş Konseyi, Yeni "Eyalet Komiteleri"

19 Aralık 2014, Cuma
DEİK'ten alınan yazıda;
 
DEİK/Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından yapılan faaliyetler kapsamında; Türkiye ile ABD arasındaki ticaret ve yatırım potansiyelinin daha etkin bir şekilde kullanılabilmesi için ABD eyaletleri ile doğrudan ilişkiler geliştirilmesinde fayda görüldüğü ve bu kapsamda TAİK çatısı altında Eyalet Komiteleri kurulması kararı alındığı bildirilmektedir.
İlk aşamada; ABD’nin en büyük ekonomileri olan ve Türkiye ile en çok ticaret hacmine sahip California, Texas, New York, Florida, Illinois Komitelerinin kurulması için çalışma başlatılmıştır.
 
Bu çerçevede; TAİK California, TAİK Texas, TAİK New York, TAİK Florida ve TAİK Illinois Komiteleri’ne üye olmak isteyen üyelerimizin ekli bilgi formunu doldurarak, 30 Ocak 2015 Cuma günü mesai bitimine kadar DEİK’e (americas@deik.org.tr) iletmeleri gerekmektedir.
 
Üye olmaya gönüllü firmaların, halihazırda bu eyaletler ile iş yapan veya iş yapmaya yönelik somut planları olan firmalar olmaları tercih sebebi olacaktır.
 


Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.