Bülten Sıra No: 2014/1791

54.07 – Sentetik Filament İpliklerden Dokunmuş Mensucatta (Giysilik olanlar) Önlemin Etkisiz Kılınmasına Karşı Soruşturma Başlatıldı.

11 Ağustos 2014, Pazartesi
Halen, 2008/25 sayılı Tebliğ kapsamında, Güney Kore, Çin Halk Cumhuriyeti, Tayland, Malezya ve Çin Tayvanı menşeli olan 54.07 Gümrük Tarife Pozisyonu altında yer alan ürünlerin ithalatına yönelik olarak uygulanmakta olan dampinge karşı önlemin, Bulgaristan üzerinden ülkemize ihraç edilmesi suretiyle etkisiz kılındığı iddiasıyla yapılan başvuru, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu’nca değerlendirilmiş ve önlemin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma açılmasına karar verilmiştir.
Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan soruşturmaya dair , 2014/29 sayılı İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ, 11 Ağustos 2014 tarih 29085 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.


Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.