Bülten Sıra No: 2013/1263

REACH Tüzüğü Aday Liste'de güncelleme

21 Haziran 2013, Cuma
İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri -İMMİB Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda,
Bilindiği üzere Avrupa Birliği’nin (AB) kimyasallar politikasını oluşturan 1907/2006 (EC) sayılı REACH Tüzüğü kapsamındaki yükümlülüklerin, ihracatımızın sekteye uğramaması adınayerine getirilmesinin önem arz ettiği belirtilmektedir.
Avrupa Kimyasallar Ajansı (AKA) tarafından yılda 2 defa güncellenen Yüksek Önem Arz Eden Maddeler (SVHC) Listesi (Aday Liste) ve ihracat yapan firmalarımızın, ihraç ettikleri ürünlerde (madde, karışım, eşya) söz konusu listede yer alan maddelerin mevcut olması halinde yükümlülükleri söz konusu listeye yapılan eklemeler sonrası duyurulmuş olup bu defa AKA tarafından 20 Haziran 2013 tarihinde Yüksek Önem Arz Eden Maddeler (SVHC) Aday Listesi’ne 6 maddenin daha ilave edildiği duyurulmuştur.
Söz konusu 6 yeni maddenin daha eklenmesi ile Aday Liste’deki (SVHC Listesi) toplam madde sayısı 144’e yükselmiştir. AKA tarafından SVHC Aday Liste’ye eklenen yeni maddeler, Ek 1’de belirtilmiştir.
Diğer taraftan, AB pazarına sunulan ürünlerin güvenli kullanımına yönelik SVHC Aday Listesi’ndeki maddeleri tek başına, bir karışım (müstahzar) ya da bir eşya içinde AB’ne ihraç eden firmaların, yükümlülükleri farklılık göstermekte olup, bahse konu yükümlülükler Ek 2’de özetlenmiştir.
Bu kapsamda, AB’ye ihracat yapan firmalarımızın, öncelikle SVHC Aday Listesi’nde yer alan toplam 144 maddenin kullanım alanlarını dikkate alarak bu madde(leri) tek başına, bir karışım (müstahzar) ya da bir eşya içerisinde ihraç etmeleri durumunda Ek 2’de belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeleri gerekmektedir.

Ek 1:http://reach.immib.org.tr/web/dokumanlar/Ek1-6SVHC.doc



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.
PAYLAŞ