Bülten Sıra No: 2012/841

Çin’i Anlamak & Çin ile İş Yapmak” Konferansı 11 Eylül 2012, Swissotel

07 Eylül 2012, Cuma
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu DEİK'ten alınan bir yazıda DEİK/ Türk – Çin İş Konseyi – TÜSİAD işbirliği ve Citi Group sponsorluğunda 11 Eylül 2012 tarihinde 08.30-14.00 saatleri arasında İstanbul’da Swissotel’de Neuchatel Salonu’nda“Çin’i Anlamak & Çin ile İş Yapmak”isimli bir konferans düzenleneceği belirtilmektedir. Bu konferansa Türk ve Çin iş dünyasından, kamu kuruluşlarından, medya organlarından ve akademik çevrelerden temsilciler davet edilmiştir.
Konferanstadünya ekonomisinin sallantılar yaşadığı bir süreçte denge unsuru olarak dile getirilirken son dönemde yavaşlama belirtileri gösteren Çin ekonomisinin orta ve uzun vadedeki eğilimleri, Çin’in 12. Beş Yıllık Kalkınma Planı, Çin’in dünya ekonomisini etkileyen iktisadi dinamikleri ile Türkiye’nin Çin’e yönelik ekonomik stratejisinin ne olması gerektiği kapsamlı bir şekilde tartışılacaktır.
Söz konusu konferansın özellikle Türk iş dünyası ve karar alıcıları için yol gösterici bir platform oluşturması hedeflenmektedir. Etkinliğin ayrıca Çin’deki son gelişmelerin küresel, bölgesel ve ulusal bir ölçekte analizi, Çin ile veya Çin’de iş yapmak konusunda mevcut koşulların değerlendirilmesi ve Türk firmaları açısından Çin’i daha iyi anlama konusunda önemli bir fırsat yaratacağı düşünülmektedir. Konferansta İngilizce-Türkçe simultane çeviri yapılacaktır.
Bu çerçevede söz konusu programa katılmak isteyen üyelerimizin ekte yer alan başvuru formunu doldurularak en geç 10 Eylül 2012 Pazartesi günü saat 12:00’ye kadar DEİK’e ( Adem Kula 0212 270 37 84 no’lu faksa veya akula@deik.org.tr ) iletmeleri gerekmektedir.


Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.