Bülten Sıra No: 2012/705
Azerbaycan İş Yapma Çalıştayı
05 Haziran 2012, Salı
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu - DEİK'ten alınan bir yazıdaKafkaslar’da ekonomik ve siyasi açıdan en istikrarlı ülke konumunda olan Azerbaycan’ın bağımsızlığını kazandıktan sonra, ülke yönetimince başlatılan ve halen devam eden reformlar sayesinde ülkenin yabancı sermaye için kısa dönemde daha fazla ümit vaat eden büyük bir pazar niteliği kazandığı belirtilmekte olup,bugünkü durumun ülkenin yatırım ortamını olumlu şekilde etkilemekte olduğu ve Türk iş çevrelerine önemli imkanlar sunduğu söylenmektedir.
Türkiye, Azerbaycan’daki en büyük yabancı yatırımcılardan biri olup, ülkelerimiz arasındaki ikili ticaret hacminin önümüzdeki 10 yıl içinde bugünkü seviyesinin yaklaşık 10 katına ulaşacağı tahmin edilmektedir. Türk-Azerbaycan İş Konseyi tarafından, Azerbaycan’daki ekonomik gelişmeleri takip etmek, kanunlardaki yenilikleri ve mevzuat değişikliklerini Türkiye iş çevrelerine duyurmak, iki ülke arasında mevcut ticari ve ekonomik ilişkilerin derinleştirilmesi amacıyla düzenlenen faaliyetler arasında önemli bir yere sahip olan bilgilendirme toplantıları serisinden “Azerbaycan’da İş Yapma Çalıştayı”nın 7 Haziran 2012, Perşembe günü saat 10:00 – 14:00 arasında İstanbul TOBB Plaza’da gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.
T.C. Bakü Büyükelçimiz Sayın Hulusi Kılıç’ın katılımıyla onurlandıracağı söz konusu toplantıya katılmak isteyen üyelerimizinaşağıdaki linkte yer alanteyit formunu doldurarak, kişi başı 60 TL katılım ücretinin Türk-Avrasya İş Konseyleri hesabına (Türkiye İş Bankası Beyoğlu Şubesi, Şube kodu: 1011, IBAN: TR56 0006 4000 0011 0111 7014 85, TL Hesabı) yatırıldığını belgeleyen banka dekontu ile birlikte 6 Haziran 2012, Çarşamba günü saat 12:00’ye kadar DEİK'e (Nurengiz Eşki, tel.: +90212 339 50 54, faks: +90212 270 37 84, e-posta: neski@deik.org.tr) iletmeleri gerekmektedir.
Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.