Bülten Sıra No: 2011/185
Türk-Afrika İş Konseyleri Çatısı altında Yeni Kurulan İş Konseyleri
05 Mayıs 2011, Perşembe
DEİK'ten alınan bir yazıda; T.C. Devleti tarafından 1998 yılında oluşturulan “Afrika'ya Açılım Eylem Planı” ile Dış Ticaret Müsteşarlığınca 2003 yılı başında kabul edilen “Afrika Ülkeleriyle Ekonomik İlişkilerin Geliştirilmesi Stratejisi” kapsamında DEİK, Afrika ülkeleri ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine ve bu bağlamda yeni açılımlar sağlanmasına büyük önem vermektedir. Bu çerçevede DEİK çatısı altında orta vadede Afrika’da Büyükelçiliğimiz bulunan ülkelerde, uzun vadede ise 54 Afrika ülkesinin tamamında İş Konseyleri kurulması hedeflendiği bildrilmiştir.
Bu hedef doğrultusunda 27 Aralık 2010 tarihli Kurulumuz Yönetim Kurulu ve 23 Ocak 2011 tarihli Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu’nda alınan karar uyarınca DEİK/Türk-Afrika İş Konseyleri çatısı altında Türk-Angola, Gana, Moritanya, Nijerya, Tanzanya ve Uganda İş Konseylerinin Kurulmasına karar verilmiştir. Böylece halihazırda Türk-Cezayir, Fas, Güney Afrika, Kenya, Libya, Mısır, Tunus, Sudan, Etiyopya İş Konseylerini bünyesinde barındıran Türk-Afrika İş Konseyleri çatısı altında faaliyet gösteren İş Konseylerinin sayısı 15’e ulaşmıştır.
Sahra Altı Afrika’nın 3. büyük ekonomisi olan ve Libya ile Nijerya’dan sonra en fazla petrol rezervi bulunan 3. Afrika ülkesi olan Angola, 109 milyon dolar ile Sahra Altı Afrika’da en fazla ihracat gerçekleştirdiğimiz 6. ülkedir. Angola’ya özellikle inşaat ve gıda malzemeleri alanında önemli ihracat potansiyeli mevcut olup bayındırlık işleri açısından da çok geniş imkanlar sunmaktadır.
Bu çerçevede Sahra Altı Afrika ile iş geliştirme platformu yaratma misyonumuz ışığındaki çalışmalarımıza dahil olabileceğiniz ve katkı sağlayacabileceğiniz inancıyla, sizleri de DEİK/Türk – Afrika İş Konseyleri Üyesi olarak aramızda görmekten mutluluk duyarız.
Türk – Afrika İş Konseylerine katılmak ve yeni kurulan İş Konseylerinde aktif olarak rol almak isteyen firmalarımızın DEİK Üye İlişkileri Sorumlusu Sayın Çiğdem Birgin (Tel: 0.212.339 50 34; E-posta: cbirgin@deik.org.tr) ile irtibata geçmesini rica ederiz.
Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.