Bülten Sıra No: 2007/708

Suriye Arap Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı'nın Türkiye Ziyareti

31 Aralık 2007, Pazartesi
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’ndan alınan bir yazıda, 2-4 Ocak 2007 tarihlerinde Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacak olan Suriye Arap Cumhuriyeti Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Sayın Abdullah Al Dardari onuruna, Devlet Bakanı Sayın Kürşad Tüzmen'in katılımlarıyla DEİK/Türk-Suriye İş Konseyi tarafından 4 Ocak 2007 tarihinde Istanbul TOBB Plaza'da 09.30-11.30 saatleri arasında bir toplantı düzenleneceği, anılan toplantıya Suriye Petrol ve Ulaştırma Bakanının da iştirak edeceği, Suriye Arap Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Sayın Abdullah Al Dardari'nin “Suriye'deki İş ve Yatırım Olanakları” konusunda bir sunum yapacağı söz konusu toplantıda iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin de ele alınacağı bildirilmektedir.
 
Yazıda devamla, Suriye’nin milli gelir bazında dünyada 63. sırada, Arap ülkeleri arasında ise 10. sırada yer aldığı, yabancı yatırımı çekmek üzere Ocak 2007'de yatırımları kolaylaştırıcı yeni düzenlemelerin yürürlüğe girdiği ülkede uygulanmakta olan ekonomik reformlar sayesinde 2007 yılında artan yabancı yatırımların önemli bir kısmının Körfez ülkelerinden gelmekte olduğu, bu yatırımların daha çok gayrimenkul, turizm ve imalat sanayine yöneldiği, ülkenin modernleşme ve piyasa ekonomisi yönünde ilerlemekte olduğunu teyit eden ekonomik reformlar sayesinde petrol dışı gelirlerin ve özel yatırımların daha da artmasının beklendiği belirtilerek, son yıllarda karşılıklı üst düzey resmi ziyaretlerin yoğunluğu ve son olarak Türkiye-Suriye Serbest Ticaret Anlaşması'nın yürürlüğe girmesinin Türkiye ile Suriye arasındaki ikili ilişkilere önemli bir ivme kazandırdığı ifade edilmektedir.
 
Söz konusu toplantıya katılmak isteyen firmaların katılım formunu doldurarak en geç 3 Ocak 2007 tarihine kadar DEİK'e iletmeleri gerekmektedir.
 


Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.