Bülten Sıra No: 2006/91

1- Deri Bilgi Bankası Portalı Hk. <br> 2- Türkiye – Afrika Dış Ticaret Köprüsü Programı Hk.<br>

10 Nisan 2006, Pazartesi

1- Deri Bilgi Bankası Portalı Hk.
2- Türkiye – Afrika Dış Ticaret Köprüsü Programı Hk.

 Ülkemiz ihracatında önemli bir yere sahip olan Deri Sektörünün hedef pazarlarda eksikliğini hissettiği bilgilere ulaşabilmesi, dünyada ve ülkemizdeki gelişmeleri yakından takip edebilmesi ve gelişmelere paralel stratejiler üretebilmesini temin etmek amacıyla 2004 yılı sonlarından bu yana sürekli kapsamlı araştırmalar yapılmakta ve  somut projeler  üretilmektedir.
 “Deri Bilgi Bankası Portalı” bu amaçla ortaya konulan en önemli projeler arasında yer almaktadır.
 26-27 Şubat 2005 tarihlerinde yapılan Deri Sektörü II . Arayış Toplantısı esnasında,  katılımcılar tarafından  sektörün  bir çok konuda bilgi ihtiyacının olduğu dile getirilmiş  ve ihtiyaç duyulan bilgiyi üretecek, güncelleyecek, erişimini, devamlılığını sağlayacak bir bilgi bankası kurulması konusunda  görüş birliğine varılmıştır.
 Bu görüşten hareketle, İDMİB- İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ve EDMİB- Ege Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği bünyesinde “Deri Bilgi Bankası Portalı” oluşturulması çalışmalarını koordine etmek üzere bir komite oluşturulmuştur. Söz konusu Komite bir danışman kuruluşla işbirliği içinde çalışmalarını yürütmektedir.
 Deri Bilgi Bankası portalı çalışmalarına başlarken,  sektörün  özellikle hangi ülkelerde  ne tür bilgilere ihtiyaç duyduğunu tespit etmek amacıyla bir anket çalışması yapılmış, bu anket çalışması neticesinde sektörün özellikle Rusya Federasyonu ABD, Almanya, Çin, Japonya olmak üzere beş ülke için bilgi talebinde bulunduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle Deri Bilgi Bankası portalında ağırlıklı olarak bu beş ülkeye ilişkin bilgilere ulaşılabilecektir.
 Komite, projenin kurulum ve işletim  görevini üstlenen danışman  kuruluşla koordinasyon içinde ,  Deri Sanayiinin tüm alt sektörlerini  (ham deri, işlenmiş deri,  deri konfeksiyon, saraciye,  ayakkabı, ayakkabı yan sanayi,suni deri kimyasalları) kapsayacak şekilde ;
§Sektörün ihtiyaç duyduğu bilgilerin neler olduğunun tespiti,
§Bilgilerin hangi kaynaklardan, ne sıklıkta temin edilebileceği ,
§Bilgilerin önceliklerine  göre sıralanması, 
§Çeşitli  kaynaklardan derlenen bilgi ve istatistiklerin , sektörün kolaylıkla kullanabileceği formata  dönüştürülmesi,
§Farklı dillerdeki bilgilerin Türkçeye tercümesi ve anlaşılabilir  bir bilgi haline  dönüştürülmesi ,
§Bilgilerin sürekli  güncellenebilmesi için gerekli altyapının oluşturulması,
§Portalın  kurulumu  ve işletimi vb 
konularda gerekli çalışmaları yürütmüştür.
Sektörümüzün, özellikle de ihtiyaç duyduğu pek çok bilgiye ulaşmakta zorluk çeken KOBİ’lerimizin, sürekli  ve doğru bilgiye ulaşması bakımından önemli bir kaynak konumunda olan “Deri Bilgi Bankası” portalına tüm İDMİB ve EDMİB üyeleri, yalnızca Birlik üye sicil no ve firma vergi nolarını girmek suretiyle ulaşabileceklerdir.
Başta deri sektöründe faaliyet gösteren firmalar olmak üzere , talep eden  kuruluşlar da   sözkonusu portala reklam verebilirler. Söz konusu portala reklam vermek  isteyen firmalar, taleplerini yazılı olarak İTKİB Genel Sekreterliği’ne (Faks: 0 212 454 02 01) veya info@deribilgi.com adresine ulaştırabilirler.
Özellikle Rusya Federasyonu ABD, Almanya, Çin, Japonya olmak üzere beş ülkeye  ilişkin bilgilerin yanısıra  istatistik, dünyadaki trendler, moda konusunda da bir çok bilgiye de ulaşabileceğiniz sektörün   ihracatına büyük bir ivme kazandıracağına inanılan bu portalın üyelerimize faydalı olmasını diler, http://www.deribilgi.com ve http://www.deribilgi.org adreslerinden ulaşabileceğiniz siteye ilişkin her türlü görüş ve önerilerinizi info@deribilgi.com adresine iletebileceğinizi bilgilerinize sunarız.

2-Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden gönderilen bir yazıda, İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu – TUSKON’dan alınan bir yazıya atıf yapılarak,  ülkemiz için önemli bir pazar niteliği taşıyan Afrika ülkelerinden yaklaşık 500 işadamının ve Türkiye’den işadamlarının katılımı ile 8-9 Mayıs 2006 tarihlerinde “Türkiye – Afrika Dış Ticaret Köprüsü” programının düzenleneceği bildirilmektedir.
İstanbul Hilton Convention Center ve Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde  gerçekleştirilen  programda özellikle Afrikalı işadamları ile ikili iş görüşmelerinin organize edileceği ifade edilmektedir.
Söz konusu programa katılımak ve detaylı bilgi almak isteyen üyelerimiz  TUSKON ‘nun 0212 368 81 10 nolu telefon veya info@tuskon.org e-posta adresi ile temasa geçilebilir.



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.