Bülten Sıra No: 2005/77

1) 12 Nisan 2005 Tarihinde İstanbul’da Yapılacak “Avrupa Birliği Müktesebatının Dış Ticaretimize Etkileri” Konulu Panel Hk.<br> 2) Ukrayna’da Sahte Yetkili Hk.<br> 3) Libya Menşe Şehadetnameleri Hk.<br> 4) Rusya Federasyonu Havalimanı Gümrüklerindeki Sorunlar Hk.<br> 5) Mısır'da Düzenlenen “EGYTEX 2005” Sergisi Hk.<br> 6 ) Suriye’de Açılan “Türk İhraç Sanayi Ürünleri Daimi Sergi, Tanıtım ve Pazarlama Merkezi” Hk <br> 7) 03-12 Eylül 2005 Tarihleri Arasında Düzenlenecek 52. Şam Uluslararası Fuarı Hk.<br> 8) Libya’ya İhracat Yapabilmek İçin Bayilik Açılması Zorunlu Olan Sektörler Hk.<br>

29 Mart 2005, Salı

1) 12 Nisan 2005 Tarihinde İstanbul’da Yapılacak “Avrupa Birliği Müktesebatının Dış

     Ticaretimize Etkileri” Konulu Panel Hk.

2)  Ukrayna’da Sahte Yetkili Hk.

3)  Libya Menşe Şehadetnameleri Hk.

4)  Rusya Federasyonu Havalimanı Gümrüklerindeki Sorunlar Hk.

5)  Mısır'da Düzenlenen “EGYTEX 2005” Sergisi Hk.

6 )  Suriye’de Açılan “Türk İhraç Sanayi Ürünleri Daimi Sergi, Tanıtım ve Pazarlama Merkezi”

7)  03-12 Eylül 2005 Tarihleri Arasında Düzenlenecek 52. Şam Uluslararası Fuarı Hk.

8)  Libya’ya İhracat Yapabilmek İçin Bayilik Açılması Zorunlu Olan Sektörler Hk.

 

    2005 /

 

1) 12 Nisan 2005 Tarihinde İstanbul’da Yapılacak “Avrupa Birliği Müktesebatının Dış

     Ticaretimize Etkileri” Konulu Panel Hk.

2)  Ukrayna’da Sahte Yetkili Hk.

3)  Libya Menşe Şehadetnameleri Hk.

4)  Rusya Federasyonu Havalimanı Gümrüklerindeki Sorunlar Hk.

5)  Mısır'da Düzenlenen “EGYTEX 2005” Sergisi Hk.

6 )  Suriye’de Açılan “Türk İhraç Sanayi Ürünleri Daimi Sergi, Tanıtım ve Pazarlama Merkezi”

7)  03-12 Eylül 2005 Tarihleri Arasında Düzenlenecek 52. Şam Uluslararası Fuarı Hk.

8)  Libya’ya İhracat Yapabilmek İçin Bayilik Açılması Zorunlu Olan Sektörler Hk.

 

 

1-İGEME İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi’nin Marmara Bölge Müdürlüğü’nden gönderilen bir yazı ile İGEME  ve İSO İstanbul Sanayi Odası işbirliği ile 12 Nisan 2005 Salı günü “Avrupa Birliği Müktesebatının Dış Ticaretimize  Etkileri” konulu bir panel düzenleneceği bildirilmiştir. İstanbul Sanayi Odası Odakule Meclis Salonu’nda (Tepebaşı / Beyoğlu)  gerçekleştirilecek yarım günlük panelde AB teknik mevzuatı ve CE uygulamaları, AB müktesebatının dış ticaretimize etkileri, AB teknik mevzuatına uyum sürecinde akreditasyon , Türkiye’de kalite altyapısının desteklenmesi konularında bilgiler Dış Ticaret Müsteşarlığı, TÜRKAK, AB MEDA Programı ve AB Genel Sekreterliği yetkilileri tarafından verilecektir.

Saat 13.00 – 17.00 arasında düzenlenecek panele katılımcı başına katkı payı 35 YTL ‘dir. Başvurular www.abm-istanbul.org web adresinden “Eğitimler” veya http://abm-istanbul.org/dokumanlar/abm/egitim/index.htm link adresinden “Katılım Formu”  başlığına girilerek yapılabilecektir. Panele katılım 120 kişi ile sınırlı olup; katkı payları kontenjan durumu verilen link adresinden kontrol edildikten sonra bankaya yatırılabilecektir. Son başvuru tarihi 8 Nisan 2005 Cuma günüdür.

İlgilenen üyelerimiz doğrudan İSO İstanbul Sanayi Odası’na başvurabilirler. ( İSO  / Meşrutiyet Cad. No:118 Tepebaşı / İstanbul Tel: 0-212-252 29 00’dan 173 veya 171 dahili hatlar,  Faks: 0-212-293 55 65, e-mail: htuncbilek@iso.org.tr veya dipek@iso.org.tr  / İrtibat: Hande Tunçbilek, Deniz İpek Durmaz)

 

2-Dış Ticaret Müsteşarlığı’ndan alınan 22 Mart 2005 tarihli yazıda, Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği’nden alınan değişik tarihli yazılara atfen yapılan açıklamada,  Müşavirliğe gönderilen bazı firmaların belgelerinde “Koliçenko” isimli şahsın çeşitli bakanlık ve kurumların antetli kağıdını kullanarak kendisini o kurumların yetkilisi olarak gösterdiği ve bu sayede firmaları yanlış yönlendirerek mağduriyetlerine neden olduğu dile getirilmektedir. Çeşitli belgelerde kendisini Ukrayna Turizm Bakanlığı veya Savunma Bakanlığı yetkilisi veya Kiev Ticaret Ataşesi olduğunu iddia eden Koliçenko isimli şahıs konusunda firmaların dikkatli olmasında yarar vardır.

 

3-Dış Ticaret Müsteşarlığı’ndan alınan 24 Mart 2005 tarihli yazıda, Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan bir yazıya atfen yapılan açıklamada,  Libya’ya ihracat yapan firmalarımızın ihrac edecekleri malların menşe şehadetnamelerini Libya’nın Ankara Büyükelçiliği veya İstanbul Konsolosluğu’ndan onaylamaları gerektiği belirtilmektedir.

 

4-Dış Ticaret Müsteşarlığı’ndan alınan 24 Mart 2005 tarihli yazıda, Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan bir yazıya atfen yapılan açıklamada,  işadamlarımızın Rusya gümrüklerinde pasaport ve vize nedenleri ile ilgili yaşadıkları sorunlara ilişkin olarak,

 

-          vatandaşların Rusya’ya gidiş amaçlarına uygun vize almalarının gerektiği, örneğin iş görüşmesi için Rusya’ya giden işadamlarının turist vizesi değil, ticari vize almaları gerektiği,

-          yıpranmış pasaportlarla (sayfaları yırtık, plastik dış kapağı gövdesinden ayrılmış, fotoğrafı plastik kaplamadan çıkmış, aşırı yıpranmış vs) Rusya’ya giden birçok kişinin Rus sınır makamları tarafından Türkiye’ye geri gönderildiği, bunun önlenmesi için, Türkiye’den Rusya’ya seyahat eden vatandaşların pasaportlarının düzgün olmasına özen gösterilmesinin önem taşıdığı hususları hatırlatılmaktadır.

 

5-Mısır Arap Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Ticaret Ofisi'nden alınan 24 Mart 2005 tarihli yazıda, Sahara Group tarafından 9-11 Mayıs 2005 tarihlerinde Kahire’de düzenlenecek “EGYTEX 2005” sergisi konu edilmektedir. Buna göre, sergide yer alacak ürünler arasında hazırgiyim, tekstil, kumaşlar, iplikler, halılar, tekstil makinaları ve aksesuarlar da vardır. Standlar için çeşitli büyüklükte yer almanın mümkün olduğu vurgulanan yazıda metre kare fiyatının 250 dolar olduğu ve sergiye katılmak isteyen firmaların doğrudan Sahara Group’un pazarlamadan sorumlu yetkilisi Ahmed Salah ile (Tel. +20 2 736 53 11, faks. +20 2 738 40 18 ve e-mail. ahmed@saharamail.com) bağlantıya geçmeleri gerektiği bildirilmektedir.

 

6-Corex-Alyaman firmasından gönderilen 23.03.2005 tarihli yazıda, Corex-Alyaman ortaklığı ile Suriye’nin Halep kentinde “Türk İhraç Sanayi Ürünleri Daimi Sergi, Tanıtım ve Pazarlama Merkezi”nin faaliyete geçtiği duyurulmaktadır. Halep şehir merkezine 5 km mesafede Yamanland fuar alanında kurulan merkez ile Suriye’deki ve Komşu Arap ülkelerindeki alıcılara daha kolay ulaşılması hedeflenmektedir. Söz konusu Merkezle ilgili ayrıntılı bilgiye 00963-21-2636001/ 2 nolu telefondan veya www.alyaman.com  ve corex@alyaman.com internet adreslerinden ulaşılması mümkündür.    

 

7-İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi’nden (İGEME) gönderilen 24.03.2005 tarihli yazıda, 03-12 Eylül 2005 Tarihleri Arasında 52. Şam Uluslararası Fuarı’nın bu yıl Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizasyonunda ve İGEME koordinasyonunda gerçekleştirileceği belirtilmektedir. Arap Ortak Pazarı’nın üyesi ve diğer Ortadoğu ile bağlantılarda kilit bir role sahip Suriye’de düzenlenecek fura katılmak isteyen firmaların 20 Mayıs 2005 tarihine kadar İGEME’nin Mithatpaşa Caddesi no:60 Kızılay ANKARA adresine veya 0312 417 22 23 nolu telefon ve 0312 425 71 77 veya 417 22 33 nolu faksına başvuru yapılması gerekmektedir.

 

8-Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden gönderilen 24.03.2005 tarihli yazıya göre, Libya Ekonomi ve Ticaret Genel Halk Komitesi’nin 2005 yılı 2005/12 sayılı kararı ile Libya’da tescili yapılmış bayiliği bulunmayan bazı sektörlerdeki firmaların Libya’ya ihracat yapamayacakları belirtilmektedir. Libya’ya ihracat yapabilmek için bayilik açılması zorunlu olan sektörler şunlardır: Ayakkabı ve Deri, Temizlik Ürünleri, Çocuk ve Bebek Bakım Ürünleri, Spor ve Oyun Malzemeleri, Motosikletler, Ofis Aletleri, Kırtasiye ve Okul Malzemeleri, Elektrikli Ev Aletleri, Elektronik Cihazlar, Çekim Yapmak İçin Kullanılan Malzemeler (Fotoğraf, Film), Saatler ve Yedek Parçaları, Teraziler ve Diğer Ölçüm Aletleri, Mobilya ve Ahşap Ürünler, Yapı ve Sıhhi Tesisat Malzemeleri, Yol Yapımında Kullanılan Ağır Vasıtalar ve Yedek Parçaları, Otomobil ve Yedek Parçaları, Zırai Araç ve Gereçler, Gıda Ürünleri, Fırın ve Pastane Malzemeleri, Tıbbi Alet ve Laboratuvar Malzemeleri .

 

 



Bültenlerimizi email ile almak istiyorsanız tıklayınız.